Hořčík je nepostradatelným přírodním prvkem pro všechny živé organismy. Právě díky němu vzniká v metabolismu energie, která pohání život rostlin i živočichů.
V rostlinách je součástí chlorofylu – barviva, které pomáhá přeměňovat oxid uhličitý na kyslík. I proto je hořčík přezdíván prvkem života.
- Hořčík, latinsky Magnesium.
- Objevil ho v roce 1808 sir Humphry Davy.
- Patří mezi 10 prvků nejčastěji zastoupených v zemské kůře.
- Najdete ho v horninách nebo mořské vodě.
- Bohatým zdrojem hořčíku jsou zelené rostliny.
K léčebným účelům se hořčík využíval už v antickém Řecku v oblasti Magnesia, od které dostal své latinské jméno. Na důsledky jeho nedostatku v lidském organismu ale poprvé upozornil až v roce 1956 vědec E. B. Flink.
Hořčík přispívá:
- ke snížení míry únavy a vyčerpání
- k normálnímu energetickému metabolismu
- k normální činnosti nervové soustavy
- k normální činnosti svalů
- k normální psychické činnosti
- Hořčík se podílí na procesu dělení buněk
V rámci zdravého životního stylu a vyváženého pitného režimu dosáhnete příznivých účinků hořčíku při vypití alespoň 0,3l přírodní minerální vody Magnesia.
Magnesia je potravina s nízkým obsahem sodíku. Snížená konzumace sodíku přispívá k udržení normální hladiny krevního tlaku.
A jak jste na tom s obsahem hořčíku vy? Zkuste si náš test!